Ceptiv ApS  Dalgas Avenue 40  8000 Aarhus C
Facebook   Linkedin
Dansk   English

Google siger farvel og tak til Symantec certifikater

Teknologi18. oktober 2018
Tirsdag d. 16 oktober er samtlige brugere af Chrome-browseren blevet nægtet adgang til en del hjemmesider, medmindre at SSL/TLS certifikaterne allerede er skiftet.

Symantec-certifikater er et afsluttet kapitel i hvert fald for majestæten Google. D. 16 oktober lancerede Google Chrome 70, og det betyder mojn, adios, ciao til SSL/TLS certifikater fra Symantec og datterselskaber.

 

Hvis din hjemmeside bruger SSL/TLS certifikater, bliver døren ind til din hjemmeside simpelthen lukket for alle Chrome-browsere – som i øvrigt er Danmarks mest populære browsere (2018). Det betyder, at din hjemmeside ikke længere vil kunne blive indlæst, men i stedet blive mødt med advarselsmeddelelse om, at siden ikke er sikker. Du er dog ikke alene om det. Ifølge Version2 er der stadigvæk flere offentlige hjemmesider, såsom E-boks, Svendborg.dk og Kolding Bibliotek, der endnu ikke har fået skiftet certifikatet. (16 oktober 2018)

 

 

Så er det nu! Kan det vente? Det korte svar er, NEJ FOR POKKER!

Pust ud, det er en relativ enkel ændring som kan tage et sted mellem få minutter og et par dage afhængig af processen og typen af certifikatet.

 

Hvis du ikke ved hvordan og hvorledes, er du meget velkommen til at kontakte os – så får vi din hjemmeside sikret og Google vil elske det.

Læs også blogindlægget

"SSL for dummies" Læs her